Férfi prostituáltakat futtató bandát fogtak el Spanyolországban

Vágólapra másolva!
A spanyol rendőrség lefülelt egy bandát, amelynek tagjai férfi prostituáltakat csempésztek Spanyolországba Brazíliából. A férfiaknak 24 órán át kellett dolgozniuk, ehhez többféle kábítószerrel és viagrával látták el őket. Azt a hatóságok még nem tudják, férfiaknak vagy nőknek kellett-e szexuális szolgáltatásokat nyújtaniuk.
Vágólapra másolva!

Férfi prostituáltakat csempésző bandát számolt fel a spanyol rendőrség. A hatóságok szerint a csempészeti útvonal végállomása Spanyolország volt, ahol a férfiakat viagrával, kokainnal, marihuánával, a poppers néven ismert partidroggal és más stimuláló kábítószerekkel látták el, hogy képesek legyenek szexuális szolgáltatásokat nyújtani a nap 24 órájában.

Tizennégy, többségében brazil állampolgárságú embert tartóztattak le, akiket a szervezet működtetésével vádolnak. Szintén őrizetbe vettek 17 feltételezett prostituáltat is, mivel illegálisan tartózkodtak az országban - közölte a rendőrség keddi közleményében. Egy rendőrségi tisztviselő elmondása szerint egyelőre nem tudják, hogy a prostituáltak nőknek vagy férfiaknak nyújtottak szexuális szolgáltatásokat.

A prostitúció több milliárd dolláros iparág Spanyolországban. A bordélyok tele vannak Latin-Amerikából, Afrikából és Kelet-Európából érkezett örömlányokkal, az utak mentén is szinte mindenütt látni prostituáltakat, és még patinás napilapok is megtűrik hasábjaikon a testüket árulók hirdetéseit. A prostitúció jogi környezete Spanyolországban némileg tisztázatlan, a kerítés ugyanakkor egyértelműen bűncselekménynek számít.

A rendőrség közlése szerint a mostani eset az első alkalom, hogy olyan csempészbandára csaptak le, amely nem nőket, hanem férfiakat hozott be az országba abból a célból, hogy prostituáltként dolgoztassa őket.

Az áldozatokat Brazíliában toborozták, és akár 4 ezer eurós (1,15 milliós forintos) adóssággal is megterhelték őket, hogy Spanyolországba jöhessenek dolgozni. Voltak, akiket legális munkalehetőség ígéretével csábították Európába, mások tudták, hogy a szexiparban kell dolgozniuk, de azt már nem, hogy tartományról tartományra szállítják majd őket, és a nap 24 órájában rendelkezésre kell állniuk - részletezte a hálózat működését egy neve elhallgatását kérő rendőr.

A férfiaknak keresetük felét kellett a bandának adniuk. "Ha panaszkodtak vagy bármilyen problémát okoztak, a bandavezérek megfenyegették őket, akár halállal is" - olvasható a rendőrségi közleményben.

A letartóztatásokra az elmúlt hetekben került sor. Feltételezések szerint a banda vezére egy brazil állampolgár volt, aki Mallorca fővárosában, Palmában tartózkodott.