Sírva üzentek családjaiknak a mélyben rekedt bányászok

Vágólapra másolva!
Több mélyben rekedt bányász elsírta magát, miközben egy újabb videófelvételen a szeretteiknek üzentek. A bányászok amúgy jókedvűek, és hálásak a számukra eljuttatott élelemért és személyes tárgyakért.
Vágólapra másolva!

Újabb videofelvételt tett közzé a chilei állami televízió az augusztus 5-én mintegy 700 méteres mélységben rekedt bányászokról vasárnap este. A néhány napon belül bemutatott második videó a 33 bányászt - akik a nagy hőség miatt félmeztelenül álltak a kamera elé - ezúttal is meglehetősen jókedvűnek mutatta.

A bányászok közül sokan elsírták magukat, miközben a családtagjaiknak küldtek üzeneteket. Mások arról beszéltek a felvételen, hogy a soruk jobbra fordult, amióta élelmet és ivóvizet, gyógyszereket, valamint egyéb személyes dolgokat küldtek számukra, amiért köszönetet mondtak a hatóságoknak.

Az augusztus 5-én az Atacama-sivatagban lévő San José-i réz- és aranybányában, 700 méteres mélységben rekedt 33 bányász mentése akár 100 napig is eltarthat, mivel kiszabadításukhoz egy 66 centiméter átmérőjű alagutat kell fúrni. A mentési munkálatokat nehezíti, hogy a kőzet állaga nem stabil. A fúrás a tervek szerint hétfő délután kezdődik.