A börtön főbejáratán szökött meg Venezuela leghírhedtebb bűnözője

Vágólapra másolva!
Megszökött a börtönből az egyik leghírhedtebb venezuelai bűnöző. A többszörös gyilkos egyszerűen kisétált a börtön kapuján, anélkül, hogy bárki feltartóztatta volna.
Vágólapra másolva!

A többszörös emberölésért és emberrablásért bebörtönzött Fraiber Velazco, a Láthatatlanok nevet viselő banda vezére a Venezuela középső részén található börtön főbejáratán távozott vasárnap, a látogatási idő alatt - jelentették hétfőn a venezuelai hatóságok.

A 27 éves férfinak egyébként - az alvó őröket kijátszva - májusban már sikerült egyszer kiszabadulnia a börtönből, akkor azonban rövid időn belül elfogták."Ez a korrupció és a közigazgatás bizonyos részein még mindig befolyásos maffia miatt történhetett meg" - magyarázta a venezuelai belügyminiszter, miként szökhetett meg az ország legjobban őrzött börtönéből Velazco.

A választásokra készülő ellenzék szerint a jelenlegi venezuelai kormány kudarcot vallott az erőszak megfékezése terén. A rendőrségtől és civil szervezetektől származó adatok szerint a dél-amerikai országban 2009-ben 13 ezer és 16 ezer közöttire becsülték a gyilkosságok számát. A venezuelai hatóságok 2006 óta már nem közölnek hivatalos adatokat az országban folyó bűnözésről, és csak a helyi lapok adnak róla tájékoztatást, többnyire kiszivárogtatott dokumentumok alapján.