Kiégett egy magyar turistabusz Ausztriában

Vágólapra másolva!
Műszaki okokból kigyulladt és kiégett egy magyar turistabusz szombaton Ausztriában. Senki sem sérült meg, mert a sofőr még idejében meg tudott állni, és ki tudta szállítani az utasokat - közölte vasárnap az osztrák rendőrség.
Vágólapra másolva!

A magyar turistabusz a kelet-stájerországi Ratten közelében haladt, amikor a sofőr hirtelen fojtó szagra lett figyelmes - jelentette az APA osztrák hírügynökség a rendőrségi közlemény alapján. Egy buszmegállóban lehúzódott az út szélére és megállította a járművet. Amikor kiszállt, füstöt látott előtörni a busz hátsó részéből, ezért azonnal kiszállította a 24 utast. Egy hordozható tűzoltókészülékkel megpróbálta eloltani a lángokat, de sikertelenül. Amikor a közeli település önkéntes tűzoltói néhány perccel később a helyszínre értek, a busz már teljesen kiégett. A pótbusz megérkezéséig a ratteni tűzoltók gondoskodtak az utasok elhelyezéséről, és ellátták őket étellel, itallal.

A csoport Budapestről érkezett és már hazatérőben voltak Magyarországra, amikor a baleset történt - tájékoztatták az MTI-t telefonon az illetékes rendőrségen. A rendőr elmondta, hogy tudomása szerint az utasok ki tudták menteni a csomagjaikat. Két-két és fél órával később egy osztrák autóbusz jött értük, és elszállította őket Kőszegig.