Terrorista merényletet kitervelését adta házi feladatnak egy ausztrál tanár

Vágólapra másolva!
Egy terrorista merénylet kitervelését adta iskolai feladatként diákjainak egy tanár Ausztráliában - írja az Independent. Az iskolaigazgató szerint a tanár nem támogatja a terrorizmust és már belátta, hogy hibázott.
Vágólapra másolva!

Terrorista merénylet kitervelése - ezt a feladatot adta diákjainak egy ausztráliai tanár az Independent című brit napilap szerint. A gyerekeknek ki kellett tervelniük egy biológiai vagy kémiai anyagok segítségével vérgehajtandó támadást egy gyanútlan ausztráliai közösség ellen. A feladat célja az volt, hogy a diákok a merénylettel a lehető legtöbb ártatlan civilt gyilkoljanak meg.

Az iskolgaigazgató szerint a tanár egy "jószándékú, de félrevezető kísérletet" végzett, amellyel azt akarta elmagyarázni diákjainak, hogy "hogyan hat a vallásos hit az egyének viselkedésére és motivációira". Az igazgató állítása szerint amint tudomást szerzett róla, azonnal leállította a feladatot.

Az iskola nem árulta el, ki a tanár, az egyik diák ugyanakkor azt mondta az újságnak, hogy sokkolta a feladat. "Külünbség van a között, hogy tanulunk a terrorizmusról, és hogy terroristák vagyunk" - mondta 15 éves lány, akinek az egyik rokona meghalt a 2002-es Bali bombamerényletben.