Vállalja homoszexualitását Bush egykori embere

Vágólapra másolva!
Vállalja homoszexualitását a republikánus párt egyik vezető politikusa az Egyesült Államokban - írja a Guardian. Ken Mehlman korábban elnöki tanácsadó is volt, és vezető poziciót töltött be a pártnál, amely többször fellépett a homoszexuálisok jogainak szélesítése ellen.
Vágólapra másolva!

Vállalta homoszexualitását a republikánus párt egykori vezetője, George W. Bush korábbi amerikai elnök tanácsadója - írja a Guardian. "43 évembe tellett, amíg megbarátkoztam ezzel az énemmel" - mondta Ken Mehlman, és hozzátette, hogy küzdeni fog a melegek jogaiért. A politikus volt Bush elnök kampánymenedzsere a 2004-es választáskon, majd ő vezette a pártot 2005 és 2006 között.

Mehlman bejelentésének érdekessége, hogy a republikánus párt többször fellépett a homoszexuálisok jogainak szélesítése, többek között az egynemű párok házasságkötése ellen. Mehlman szerint rendkívül nehéz volt átélnie az elmúlt időszakot. A politikus szerint George W. Bush korábbi republikánus amerikai elnök nem volt homofób, de egyik vezető stratégája felhasználta a melegellenes politikát a párt támogatottságának fellendítésére.