Megvonják az állami cigitámogatást az idős kubaiaktól

Vágólapra másolva!
Megvonja az időseknek járó cigarettatámogatást a kubai kormány - írja a BBC. Raúl Castro szerint a túlterhelt állami költségvetés miatt van szükség az intézkedésre.
Vágólapra másolva!

Megvonja a cigerattatámogatást Kuba az idős állampolgáraitól - írja a BBC. Mostanáig minden 55 éven felüli kubai jogosult volt négy doboz állam által támogatott cigarettára, ami azt jelenti, hogy a bolti ár 25 százalékáért juthattak hozzá a cigihez. A kormány azonban megszorításokra kényszerült, és ennek áldozatául esett a cigarettatámogatás is.

Egy 64 éves kubai nőt felháborítónak tartja, hogy a cigarettatámogatást is megvonták tőle - írja a BBC. Szerinte a támogatás nélkül le kell szoknia a dohányzásról, mert a havonta 10 dollárt kitevő nyugdíjából nem tudja kigazdálkodni a cigi árát.

Tavaly novemberben a borsó- és a burgonyatámogatást vonta meg a kubaiaktól a kormány. Raúl Castro korábban bejelentette, hogy csökkenteni kívánja az állam szerepét bizonyos területeken, hogy helyre billenjen a túlterhelt állami költségvetés. Kubát a gazdasági világválság és Egyesült Államok kereskedelmi embargója is súlyosan érinti.