Átszakadt gát miatt százezrek menekülnek Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Átszakadt az Indus folyó egyik gátja, ezért három pakisztáni város teljes lakosságának el kell hagynia otthonát. Ezt a területet eddig nem érintette az áradás, amelyben már több millióan váltak hajléktalanná az országban.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni hatóságok csütörtökön felszólították három város - a déli részén elterülő Szindh tartomány Szudzsával, Daro és Mir Pur Batoro - lakosságát, hogy azonnal hagyják el otthonaikat, mert a megáradt Indus folyó áttört egy gátat a közelben. Olyan terület került veszélybe, amelyet eddig nem sújtott az országos árvíz. Mintegy 400 ezer embernek kell menekülnie, egy körzeti kormánytisztviselő szerint többségük már valószínűleg eleget tett a felszólításnak.

Az áradások július 29-én kezdődtek az ország északnyugati részén a rendkívül heves monszunesőzések következtében, amelyek felduzzasztották a folyókat, azok pedig elöntötték a keleti Pandzsáb és a déli Szindh tartomány számos részét. Az árvíz következtében legalább másfél ezer ember halt meg, hatmillió vált hajléktalanná, és összesen húszmillió embert érint valamilyen formában a katasztrofális helyzet.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=JjS5iaanUUQbjPyg