Savas csomagokat küldtek több svájci bankárnak

Vágólapra másolva!
Három ember, köztük egy gyerek sérült meg Svájcban maró hatású folyadékot tartalmazó csomagoktól, amelyeket bankárok címére küldtek. A rendőrség szerint további ilyen bűncselekmények várhatók.
Vágólapra másolva!

Erőszakos cselekmények meglehetősen ritka formáját hajtották végre ismeretlen tettesek genfi magánbankárok, illetve családjaik ellen - közölte szerdán a svájci rendőrség. A hatóságok bejelentése szerint három személy - köztük egy gyermek - sérült meg a címükre küldött, maró hatású folyadékot tartalmazó csomagoktól. A küldeményeket úgy készítették el, hogy azok kinyitásakor a maró folyadék kispriccelt a csomagból.

Az esetek többsége még hétfőn történt. Svájci sajtóértesülések szerint több bankár is kapott ilyen jellegű küldeményt, ezzel kapcsolatban azonban a hatóságok közelebbi adatokat nem közöltek, és nem hozták nyilvánosságra az érintett bankárok nevét sem. A genfi rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy további ilyen jellegű bűncselekmények várhatók.

Az akciókról először a Tribune de Geneve című francia nyelvű napilap számolt be, és az értesülést a rendőrség nem sokkal később megerősítette. Az újság azt közölte, hogy a legtöbb csomagra kézzel írták a címzettek nevét, mégpedig egy olyan különleges ceruzával, amelyet mérnökök vagy építészek használnak műszaki ábrák, illetve feljegyzések készítésére.