Nemi erőszak miatt emeltek vádat egy német pap ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a német ügyészség egy katolikus pap ellen, aki húsz éve állítólag többször is megerőszakolt egy akkor 14 éves lányt. Az egyházmegye már a botrány kirobbanásakor felfüggesztette a papot.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség egy német katolikus pap ellen, aki a vád szerint megerőszakolt egy 14 éves lányt. Alexander Retemeyer, az ügyészség szóvivője szerint a római katolikus pap még káplánként, az 1990-es évek elején kétszer is megerőszakolta az akkor 14 éves lányt. A most ötvenéves pap állítólag azzal fenyegette meg a kislányt, hogy nem jut a mennyországba, ha nem engedelmeskedik neki.

Az eset a Németország északnyugati részén található Osnabrück városában történt. Az egyházmegye szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy az érintett papot márciusban felfüggesztette az egyház, amikor a nő bejelentése alapján vizsgálatot indítottak ellene. A nő elmondása szerint a pap három éven át erőszakoskodott vele, de az ügyészek csak két esetben találták teljesen bizonyíthatónak a vádakat.