Kórházba szállították az Afganisztában megsebesült magyar katonákat

Vágólapra másolva!
Átszállították egy jól felszerelt, német fenntartású kórházba azt a magyar katonát Afganisztában, aki egy hétfői támadásban sérült meg életveszélyesen. A katona állapota még mindig kritikus, továbbra is kómában van. Két könnyebben sérült társát is a kórházban ápolják.
Vágólapra másolva!

Egy német katonai kórházba szállították át a hétfő hajnali afganisztáni támadásban súlyosan megsérült magyar katonát; állapota kritikus, továbbra is kómában van - közölte a honvédelmi tárca kedden. A tárca közleménye szerint a másik két sérült katonát is az afganisztáni Mazari Sarifban lévő német katonai kórházban kezelik.

Az életveszélyes sérültet eddig azért nem tudták átszállítani Mazar-i-Serifbe, egy távolabbi, jobban felszerelt kórházba, mert homokvihar tombolt. A katonák egy hétfő hajnali támadásban sérültek meg. Egy társuk, a 32 éves Pappné Ábrahám Judit meghalt, egy másik katona életveszélyen, ketten pedig súlyosan megsérültek. Ők mindannyian egy kocsiban utaztak, egy páncéltörő találta el járművüket. A hétfői támadásról itt olvashat részletesen.

A konvojban összesen 29 olyan magyar katona utazott, aki hazatért volna ma Magyarországra, 63 katona pedig azért utazott velük, hogy az utat biztosítsák. A elhunyt és az életveszélyesen sérült katona is hazatérésre készült. A Honvédelmi Minisztérium honlapján található egyik beszámoló szerint az egység hetek óta készült a váltás érkezésére és a hazatérésre.