Túlfutott és kigyulladt egy kínai személyszállító repülőgép

Vágólapra másolva!
Leszállás közben túlfutott a kifutópályán és kigyulladt egy személyszállító repülőgép Kína észak-keleti részén. A fedélzeten 96 ember tartózkodott, közülük 43 biztosan meghalt.
Vágólapra másolva!

Legalább 43 ember meghalt, amikor helyi idő szerint kedd este 10 órakor leszállás közben kigyulladt a kínai Henan légitársaság személyszállító repülőgépe - jelentette a kínai állami média. A brazil gyártmányú, Embraer ERJ-190 típusú gép 96 emberrel a fedélzetén Hejlungcsiang fővárosából, Harbinból indult Jicsün városába, a Lintu repülőtérre. Leszállás közben túlfutott a kifutópályán, majd kigyulladt.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=x1noucOHlQoKQwdB

A város alpolgármestere újságíróknak azt mondta: a mentőcsapatok a tüzet eloltották, és 53 embert mentettek ki a roncsok közül. A túlélők többsége egy helyi hivatalnok szerint könnyebben sérült, de hárman válságos állapotban vannak. Az utasok közt öt gyerek is volt. A BBC szerint a tavaly óta működő helyi repülőteret sűrű köd borította a baleset idején. A légügyi hatóságok emberei már elindultak a helyszínre, hogy kivizsgálják a történteket.