Megölték a manilai túszejtőt

Vágólapra másolva!
A rendőrség megölte a manilai turistabusz utasait túszul ejtő férfit. A buszból több lövés is hallatszott, mielőtt a rendőrség megrohamozta a buszt, de a halottak száma egyelőre ismeretlen. A korábban nyomozóként dolgozó túszejtő azt követelte, hogy helyezzék vissza állásába. A buszon főleg hongkongi turisták tartózkodtak.
Vágólapra másolva!

A rendőrség megrohamozta azt a buszt, aminek az utasait egy korábban elbocsátott rendőr túszul ejtette az utasait Manilában - olvasható az Independent honlapján. A lap Fülöp-szigeteki hírportálokra hivatkozva azt írja, hogy a rendőrök megölték a túszejtőt.

A lap szerint a rendőrség akciója előtt 15-en voltak a buszon, miután a főleg hongkongi turistákból álló utasok közül tízet szabadon engedett az 55 éves korábbi rendőr. Az Independent szerint a buszról több testet is leszállítottak, de szemtanúk szerint a buszon tartózkodó utasok közül legalább négyen életben vannak. A hatóságok egyelőre nem közölték, hányan vesztették életüket a túszdrámában.

A rendőrök azt követően vették körbe a buszt, hogy lövéseket hallottak a járműből. Az Independent szerint ezt követően több mint egy órát vártak a busz megrohamozásával. A rendőrség akciója előtt a BBC szerint a túszejtő azt mondta, több sérült van a buszon, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Hétfő reggel kerítette hatalmába az elbocsátott rendőr a turistabuszt.A buszon 22 hongkongi turista tartózkodott és három Fülöp-szigeteki - egy sofőr, egy idegenvezető és egy fotóriporter. A a fegyveres túszejtő azt követelte, hogy helyezzék vissza állásába. A rendőrség megerősítette, hogy a túszejtő, Rolando Mendoza valóban nyomozóként dolgozott, és korábban elbocsátották a rendőrség kötelékéből.

A fegyverest rablást, drogügyek és zsarolás miatt rúgták ki 2008-ban a rendőrségtől - mondta a BBC szerint a DZBB rádiónak Leocadio Santiago.