Megkerültek a horvát hegyekben eltévedt magyar fiúk

Vágólapra másolva!
Visszatértek a kempingbe azok a fiatalok, akiket hétfő hajnalig kerestek a hegyimentők a horvátországi Biokovo-hegységben. A két magyar fiú vasárnap este tévedt el, egy 15 fős kutatócsapat egésze éjszaka kereste őket, mert nem szóltak, hogy visszataláltak a szállásukra.
Vágólapra másolva!

Még vasárnap éjszaka visszatértek a kempingbe azok a fiatalok, akiket hétfő hajnalig kerestek a hegyimentők a horvátországi Tucepi közelében, a Biokovo-hegységben - tájékoztatta az MTI-t Szlanyinka Anna, spliti kihelyezett magyar konzul. A horvát katasztrófavédelmi és mentési szervezet reggel adott hírt arról, hogy a magyar fiúkat 15 ember kereste egész éjjel a hegység túraútvonalain és nehezebben megközelíthető helyein.

A 14 és 15 év közötti két fiú vasárnap este hívta a horvát 112-es segélyhívót, hogy eltévedtek, nem találják a visszavezető utat, egyikük pedig már teljesen kimerült. A hatóságok a fiúk segélyhívása után mobiltelefonon már nem tudták felvenni velük a kapcsolatot, hiába küldtek üzenetet is számukra, tartózkodási helyüket nem tudták pontosítani, ezért 15 fős kutatócsoportot indítottak útnak értük. Egész éjszaka tartott a keresés, de nem vezetett eredményre.

A szervezet szerint hétfő reggel derült ki, hogy a két fiú eltűnését a szülők nem jelentették, ezért további információkat próbálnak szerezni. A hatóságok furcsállották, hogy az eltűnésről szülők vagy barátok nem tettek bejelentést, ezért felfüggesztették a kutatást. A konzul az MTI-nek elmondta: a délelőtti órákban derült ki, hogy a két fiatal már békésen aludt a táborban, amikor a hegyimentők a keresésükre indultak.

Ugyancsak eltévedt vasárnap az észak-horvátországi Ogulin közelében egy négyfős magyar társaság. A férfit és a három nőt méhek támadták meg hegymászás közben. A méhcsípések miatt orvosi segítségre is szükségük volt, ezért hívták a 112-t. A hatóságok végül a telefon helyzetének beazonosításával egészségesen találtak rá hétfőn hajnalban a magyarokra.