Magyarul gúnyolódó fiatalokat vertek meg román rendőrök

Vágólapra másolva!
Megvertek egy magyar nemzetiségű fiatal párt romén rendőrök Nagyváradon. A két kapatos fiatal magyarul gúnyolódott az őket igazoltató rendőrökön.
Vágólapra másolva!

Román rendőrök megvertek egy nagyváradi magyar férfit és magyar nemzetiségű barátnőjét, mert a fiatalok anyanyelvükön gúnyolódtak velük - közölte a román Adevarul. A bukaresti lap szerint a rendőrök még vasárnap éjszaka igazoltatták az egyik nagyváradi szórakozóhelyből hazafelé tartó fiatalokat, akiknél nem volt személyazonossági igazolvány. A rendőrök megpróbálták feljegyezni a nevüket, de a 28 éves fiatalember szerint harmadszori nekifutásra sem tudták helyesen leírni annak ellenére, hogy betűzve diktálta nekik.

A fiatalember elismerte, hogy ittas volt, és vicces megjegyzéseket tett magyarul a rendőrökre, de erőszakos fellépésüket indokolatlannak tartja. A verés miatt ő maga öt napig, 27 éves barátnője pedig három napig gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A verekedésben egy csendőr is részt vett, aki szintén orvosi ellátásra szorult. Ő akkor sérült meg, amikor megpróbálta lefogni a nőt, de az beleharapott. A fiatalokat megbírságolták, a nő ellen pedig feljelentést tesznek az ügyészségen hatósági szerv ellen elkövetett sértés miatt.

A rendőrök ellen is belső vizsgálatot indítottak. A fiatalok pedig jelezték, hogy ügyvédet fogadnak, és beperelik az őket bántalmazókat. Az elmúlt két évben Nagyváradon összesen 15 feljelentést tettek rendőrök ellen testi sértés miatt - írja az Adevarulban.