Lebukott a kormánykereket utasának átengedő olasz hajóskapitány

Vágólapra másolva!
Átengedte a kormánykereket egy 25 éves lánynak egy olasz személyszállító komp kapitánya, akit emiatt felfüggesztettek állásából. A kapitány szerint csak játék volt az egész.
Vágólapra másolva!

Kirúgás fenyeget egy olasz komp hajóskapitányát, mert egy videófelvétel szerint egyik utasát odaengedte a kormánykerékhez. Az 54 éves Michele Siniscalchit felfüggesztették és vizsgálatot indítottak ellene.

Siniscalchi a Nápolyból Capri szigetére tartó kompon adta át a kormányt egy 25 éves lánynak. Az esetet a Caprin élő lány barátnője vette fel mobiltelefonjával, a videót pedig feltöltötte a Youtube videómegosztó portálra.

A kapitány a Corriere della Sera című olasz napilap szerint azzal védekezett, hogy a lány egy olyan irányítóegységhez állt, ami ki volt kapcsolva, így nem volt uralma a hatalmas komp fölött. "Csak játék volt az egész" - mondta a kapitány.

A Corriere szerint a videón hallható, amint a lány megkérdezi: "mi lesz, ha az utasok észreveszik?" A kapitány pedig azt válaszolta: "Ugyan, lent semmit nem fognak észrevenni".