Megtalálták egy elhurcolt mexikói polgármester holttestét

Vágólapra másolva!
Összekötözve, holtan találtak rá a 35 ezres mexikói Santiago város polgármesterére, akit három napja a saját házából hurcoltak el maszkos fegyveresek. 2010-ben már négy polgármestert gyilkoltak meg Mexikóban, a most megölt városvezető kiemelten küzdött a korrupció ellen.
Vágólapra másolva!

Szerdán találtak rá Mexikó északi részén egy néhány nappal korábban elrabolt polgármester megkötözött holttestére egy út mellett - közölték a mexikói hatóságok. A 35 ezres lakosú Santiago város vezetőjét, Edelmiro Cavazost a saját házából hurcolták el ismeretlen fegyveresek vasárnap este a testőrével együtt. Az emberrablók maszkkal takarták el az arcukat, és egy ma már nem létező rendőri egység egyenruháját viselték.

A testőrt nem bántották az emberrablók, őt már hétfőn, egy út mellett hátrahagyták. Sértetlenül, egy autó csomagtartójában találták meg - közölte Nuevo Leon állam főügyésze.

Cavazos a szervezett bűnözéssel szembeni fellépéséről volt ismert. Az állam kormányzója szerint a polgármester valószínűleg azért vált célponttá, mert lépéseket tett a városi rendőrségen belüli korrupció felszámolására. Felipe Calderón mexikói elnök Twitter-oldalán sajnálatát fejezte ki a santiagói polgármester elleni "gyáva merénylet" miatt.

2010-ben már négy polgármestert öltek meg Mexikó különböző térségeiben. A gyilkosságok hátterében a gyanú szerint az egymással háborúzó drogkartellek állnak.