Megtéríti, vagy kirúgja munkásait egy orosz mágnás

Vágólapra másolva!
Egy mélyen vallásos orosz üzletember, az egyik legnagyobb orosz mezőgazdasági holdingot birtokló Vaszilij Boiko felszólította munkásait, hogy térjenek meg, különben kirúgja őket. Szerinte az orosz nép bűnei miatt sújtották az országot az erdőtüzek.
Vágólapra másolva!

Vaszilij Boiko, az egyik legfontosabb orosz mezőgazdasági holdingot tulajdonló orosz mágnás levelet írt 6500 alkalmazottjának, amelyben "a bűnben élőket" megtérésre és két hónapon belül egyházi házasságkötésre szólította fel, ellenkező esetben elbocsátással fenyegetve őket - írja a brit Daily Telegraph a honlapján. A határidő október 14-e, az egyik ortodox ünnepnap.

Az üzletember a levelében nem csak Isten megtalálására, és az egyházba való visszatérésre szólította fel a dolgozókat, hanem arra is, hogy családjukban ne legyen abortusz, ugyanis nem akar "gyilkosokkal" együtt dolgozni.

Boiko arról is írt, hogy azután döntött úgy, hogy ilyen kemény feltételeket támaszt a munkásaival szemben, miután látta az Oroszorszáot sújtó szárazságról és az erdőtüzek ezreiről szóló híreket. "Az ilyen csapások büntetést jelentenek az oroszok bűneiért" - nyilatkozta a Komszomolszkaja Pravda című lapnak. "Ezért különös módszerekhez kell folyamodnom, és figyelnem arra, hogyan viszonyulnak Istenhez az alkalmazottaim" - fogalmazott.

Az üzletember - írja a Telegraph - egy ideje a neve mellett "A Nagy" jelzőt is használja. Azt mondja, ő maga akkor találta meg Istent, amikor börtönbe került csalás vádjával, amelyet egyébként eddig nem bizonyítottak rá.

A brit lap szerint a dolgozók egykedvűen vették tudomásul a velük szemben támasztott új követelményeket, a kormány részéről azonban Boiko több figyelmeztetést is kapott, mert lépésével vélhetően sérti az orosz munkajogi szabályokat. Az üzletember erre úgy reagált, hogy egy magáncég belügyéről van szó, és az alkalmazottaknak követniük kell az előírásokat.