Bombafenyegetés miatt kiürítettek egy francia zarándokhelyet

Vágólapra másolva!
Bombariadó miatt kellett kiüríteni a franciaországi Lourdes katolikus zarándokhelyét, mert egy telefonáló robbantással fenyegetőzött. Mária mennybevételének ünnepe miatt a zarándokhelyen mindegy 30 000 hívő gyűlt össze.
Vágólapra másolva!

Több ezer katolikus zarándokot kellett evakuálni a délkelet-franciaországi Lourdes zarándokhelyéről, miután ismeretlenek telefonon robbantással fenyegetőztek - írta a BBC. A környéken Mária mennybevételének ünnepén mintegy 30 000 zarándok gyűlt össze vasárnap, amikor a bombariadót bejelentették.

A katolikus egyház egyik tisztviselője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a fenyegetők négy bombáról beszéltek. A helyi rendőrőrsnek a telefonálók azt mondták, hogy délután 3 órakor fognak robbantani. Az egyházi tisztviselő szerint a zarándokok kimenekítése nyugalomban zajlott. A rendőrség bombakereső kutyákkal vizsgálta át a zarándokhelyet, mielőtt újra megnyitották volna a látogatók számára.

A lourdesi zarándokhely arról híres, hogy a római katolikusok szerint 1858-ban egy helyi lány itt látta megjelenni Szűz Máriát. A város szentélyét évente 6 millió ember keresi fel.