Megmentették Bödönfejet, a fejével csuporba szorult floridai medvebocsot

Vágólapra másolva!
Floridai környezetvédők távolították el a műanyag bödönt egy amerikai medvebocs fejéről, aki a szemét közt kutatva szorult a szűk nyakú csuporba. A csapdába esett medve majdnem éhen halt, de 10 napnyi próbálkozás után sikerült befogni és megmenteni.
Vágólapra másolva!

Tíz napon át volt egy műanyag bödön foglya egy torkos amerikai medvebocs, akinek a fejére szorult egy szűk nyakú csupor, miközben a szeméttárolókban kutatott élelem után - írja a BBC. A csapdába esett medve a bödön miatt sem enni, sem enni nem tudott, és a szakértők szerint már az éhhalál szélén volt, amikor a floridai környezetvédelmi hatóságok kihúzták a bödönből.

Az eset a floridai Weirsdale település mellett történt, ahol a lakók július végén jelentették először, hogy egy fejjel csuporba szorult medvebocs kószál a környéken. A bocs, akit a lakók "Bödönfejnek" neveztek el, anyjával és két testvérével fosztogatta a település szeméttárolóit.

A környezetvédők nyolc napon keresztül próbálták csapdába ejteni a medvéket, hogy megszabadíthassák Bödönfejet a rászorult csuportól, de nem jártak sikerrel. A medvék néhány napig nem mutatkoztak, ezért a hatóságok attól tartottak, hogy a medvebocs talán már el is pusztult, végül azonban a tízedik napon sikerült befogni az állatot.

A Floridai Hal- és Vadvilágvédelmi Bizottság (FWC) munkatársai pénteken nyugtatóval kábították el a medvebocs anyját, majd leteperték Bödönfejet, és a fülét hátrahajtva lehúzták róla a műanyag flakont. A medvecsaládot egy napig egy ketrecben tartották megfigyelés alatt, majd szabadon engedték őket.

Forrás: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission