Majdnem ismét pórul járt az állkapcson szarvalt matador

Vágólapra másolva!
Visszatért a májusban egy bika által állkapcson szarvalt matador, és ezúttal is hibát követett el, de a bika már túl fáradt volt ahhoz, hogy megtámadja. A 41 éves matador elvétette a döfést, földre esett, és megpróbált felállni, ami májusban a vesztét okozta.
Vágólapra másolva!

Augusztus elején ismét bikaviadalon vett részt az a matador, akinek májusban egy bika átdöfte a jobb szarvát alsó állkapcsán, majd a száján kidugta - olvasható a Spiegel honlapján. A madridi eset után Julio Apariciót életveszélyes állapotban szállították kórházba, a szája szétszakadt, a nyelve kettészakadt, az alsó állkapcsa több helyen eltört. A kórházban hatórás életmentő műtétet hajtottak végre, és egy héttel az eset után kapcsolták le a lélegeztetőgépről.

A sikeres műtétek után Aparicio az orvosok szerint meglepően gyorsan felépült, és három hónappal balesete után a galíciai pontevedrai bikaviadalon tért vissza. A Spiegel szerint a másodosztályúnak számító aréna ellenére szokatlanul magas pénzt kapott fellépéséért, 10 ezer fontot (3,4 millió forintot), ami feltehetően annak szólt, hogy a balesetről készült brutális képek révén világhírnévre tett szert a 41 éves matador.

Visszatérése azonban nem ment zökkenőmentesen. A Spiegel beszámolója szerint meglehetősen óvatosan mozgott az arénába, a lehető legnagyobb távolságot tartva a felé futó bikáktól. Az első bikát még sikeresen legyűrte, de a másodiknál kis híján megismétlődött ugyanaz, mint májusban.

A Bombardero névre hallgató bikát sikeresen kifárasztotta, már csak le kellett volna döfnie. A végsőnek szánt szúrásnál azonban túl messze állt a bikától, túl éles szögből akart döfni, emiatt kiesett kezéből a kard, és a földre esett. Ezt követően ismét elkövette azt a hibát, amit májusban is - azaz megpróbált felállni, holott a matadoroknak ilyen esetekben a földön fekve kell maradniuk -, de szerencséjére a bika túl fáradt volt már, és nem támadta meg.

A májusi esetről ide kattintva nézhet meg fényképeket.