Ismeretlen fertőzés öli a lakókat egy ukrán gyermekotthonban

Vágólapra másolva!
Ismeretlen eredetű fertőzés ütötte fel egy sérült gyerekeket ápoló ukrán gyermekotthonban - jelentette egy helyi újság. Az észak-ukrajnai intézményben négy nap alatt négy gyermek és két felnőtt halt meg, további 5 lakó kórházba került. A hatóságok rendkívüli intézkedésekkel próbálják útját állni a fertőzésnek, és kideríteni, hogy mi történt a gyermekotthonban.
Vágólapra másolva!

Négy gyermek és két felnőtt halt meg az utóbbi négy napban egy ismeretlen eredetű fertőzés miatt az észak-ukrajnai Nyezsin város gyermekotthonában - közölték a helyi egészségügyi hatóságok. Az otthonban olyan gyermekeket ápolnak, akiknek sérült a központi idegrendszere; jelenleg az intézmény öt további lakóját kezelik kórházban.

Mikola Donyec, Csernyihiv megye közegészségügyi és járványügyi főorvosa (tiszti főorvosa) csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy a nyezsini gyermekotthonban terjedő fertőzés diagnózisa csütörtökre várható.A főorvos szerint annyit sikerült eddig kideríteni, hogy a haláleseteket nem A és B típusú influenzavírusok okozták.

A Szevodnya (Ma) című ukrán napilap online kiadása szerint Volodimir Homenko, a megye kormányzója szerdán rendeletet írt alá egy orvosokból és a rendvédelmi szervek képviselőiből álló bizottság felállításáról. A bizottság feladata lesz, hogy kivizsgálják a gyermekotthonban történteket, illetve hogy megakadályozzák a további megbetegedéseket.

Volodimir Jascsenko, a megyei egészségügyi főosztály vezetője közölte, hogy a kórházban kezelt betegek állapota stabil, és szerdától nem fordult elő újabb megbetegedés. A nyezsini gyermekotthonban, ahol 67 központi idegrendszeri sérülésben szenvedő beteget ápolnak, jelenleg a megyeközpontból és az egészségügyi minisztériumból érkezett szakértők vizsgálódnak. Az otthonban éves átlagban hét-nyolc gyermek hal meg, az idén eddig - az utóbbi napok eseteit leszámítva - három lakó halálozott el.