Ráknak gondolták az amerikai tanár tüdejében csírázó borsót

Vágólapra másolva!
Tüdőrák gyanújával vittek kórházba egy amerikai férfit, ahol hosszú vizsgálatok után kiderült, nem rákos. A röntgenfelvételeken az orvosok által kiszúrt gyanús pont nem daganat, hanem egy csírázó borsószem volt, ami valahogy bekerült a férfi tüdejébe.
Vágólapra másolva!

Májusban szállították kórházba Ron Sveden massachusetts-i nyugdíjas tanárt azzal a gyanúval, hogy tüdőrákja van - írja a Telegraph brit napilap internetes kiadása. Az orvosok arra alapozták a diagnózist, hogy egy foltot találtak a tüdőröntgenjén.

Kórházba szállítása előtt a férfinak állandóan tüdőpanaszai voltak, tüdejének bal oldala nem működött kielégítően, az orvosok azonban hiába vizsgálták meg, nem találtak bizonyítékot arra, hogy rákos lenne. Két héten keresztül vizsgálták, számos lehetőséget ellenőriztek nála, mégsem találtak magyarázatot a betegségére.

Végül "azt mondták, egy borsószem van a tüdőmben, ami széthasadt, és csírázni kezdett. Nagyjából 12 milliméteres, elég nagy dolog" - idézte a férfit a Telegraph. Az orvosok szerint Sveden félrenyelhetett, így került a tüdejébe a borsószem.

A borsószemet műtéttel távolították el a férfi tüdejéből. "Az egyik legelső étel, amit a kórházban adtak a műtét után, borsó volt. Nevettem magamban, aztán megettem az összeset" - mondta a férfi.