Piton őrizte egy drogcsempész banda kokainkészletét

Vágólapra másolva!
Egy albínó piton védte az egyik kábítószercsempész banda kokainkészleteit Olaszországban. A háromméteres kígyó épp 200 gramm kokainon ült, amikor a hatóságok beléptek a banda telephelyéül szolgáló lakásba. A pitont egy csirkével nyugtatták meg befogása előtt.
Vágólapra másolva!

Az olasz hatóságok felszámoltak egy kábítószercsempész bandát, amelynek kokainkészletét egy albínó piton őrizte egy római lakásban - közölte szerdán a helyi pénzügyőrség.

Az ügyben 12 embert őrizetbe vettek. Egyikük figyelmeztette a rendőröket, mielőtt azok behatoltak a lakásba, hogy ott egy állat van. Amikor kinyílt az ajtó, a belépő rendőrök egy 3 méteres, fehér-sárga színekben pompázó óriáskígyóval találták szembe magukat, amely egy szőnyegre tekeredve várta őket.

Az állat elfogására szakértőket kellett hívni, akik egy kilós csirkét adtak egészben a hüllőnek, hogy megnyugtassák és így befoghassák. A kígyót a római állatkertben helyezték el. A piton 200 gramm tiszta kokainon ült, és a lakásban még további 5 kilogrammot találtak ebből a kábítószerből.

A hatóságok a 12 embert, közte két nőt, kábítószer terjesztésére létrehozott bűnszövetkezet létrehozásával vádolják, valamint a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) listáján szereplő állat törvénytelen birtoklásával.