Apasági perek elé néz a püspökből lett paraguayi elnök

Vágólapra másolva!
Az egykor a szegények püspökeként emlegetett paraguayi elnök, Fernando Lugo elismerte, hogy főpapként gyereket nemzett egy nőnek. Az AFP hírügynökség szerint két további nő is apasági keresetet nyújtott be az elnök ellen.
Vágólapra másolva!

Egy paraguayi bíróság DNS-tesztre kötelezte az ország baloldali elnökét, hogy kiderüljön apja-e egy két éves kisfiúnak, ahogy a gyerek 26 éves anyja állítja - közölte szerdán az AFP. A francia hírügynökség szerint az egykori római katolikus püspök további gondokkal is kénytelen szembenézni, hiszen több nő is jelentkezett, hogy gyereket nemzett nekik Fernando Lugo.

Az egykor a szegények püspökeként emlegetett Lugo 2008-ban lett az ország elnöke. 2006 decemberében kérte egyházi szolgálatai alól való felmentését arra hivatkozva, hogy politizálni akar és indulna az elnökválasztásokon. A Vatikán ezt kétszer is elutasította, sőt még büntetést is kiszabott Lugóra. 2008 júliusában, elnöki beiktatása előtt egy nappal mentesítette egyházi esküjétől a pápa.

Tavaly kora tavasszal aztán jelentkezett egy nő, és azt állította, hogy Lugo még hivatalosan főpap volt, amikor gyereket nemzett neki, ezért apasági pert indít. Lugo a tárgyalás előtt elismerte, hogy ő az apa, és ezentúl fizetése felét a gyermeknek fogja adni. A bizonyítás miatt azonban szükséges elvégezni a DNS-tesztet. Az AFP értesülése szerint két további apasági keresetet már benyújtottak ellene.