Eddig több mint hétszáz halottja van a kínai földcsuszamlásoknak

Vágólapra másolva!
A kínai hatóságok szerint eddig több mint 700 ember halt meg a hétvégi földcsuszamlásokban Kínában, de a szám minden bizonnyal tovább fog emelkedni, mert több mint ezer embert még keresnek. A természeti csapás miatt több mint 45 ezer embert kellett kitelepíteni.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint eddig több mint 700 ember halt meg a kínai földcsuszamlásokban, így az elmúlt évtized egyik legsúlyosabb katasztrófája lett Kínában - olvasható a BBC honlapján. A szám tovább emelkedhet, ugyanis több mint ezer embert még keresnek. A BBC Gansu tartományban tartózkodó tudósítója szerint volt olyan ház, amelynek a hetedik emeletét is elérték a sárlavinák.

A hatóságok még kutatnak az eltűntek után, de több mint 50 órával az esemény után egyre kevesebb az esélye, hogy túlélőket találjanak. Ven Csia-pao miniszterelnök is a térségbe érkezett, és utasította a mentőcsapatokat, hogy addig dolgozzanak, amíg az utolsó túlélőt is megtalálják.

A hétvégi sárlavinák az ország északnyugati részét sújtották. A sárlavinák falvakat mostak el, utakat terítettek be, és elzárták egy folyó útját. A természeti csapás miatt 45 ezer embert pedig ki kellett telepíteni.