Három újszülöttje megölésével gyanúsítanak egy holland nőt

Vágólapra másolva!
Egy hollandiai családi ház padlásán meggyilkolt újszülöttek maradványaira talált a házkutatást végző rendőrség. A gyerekek meggyilkolásával gyanúsított fiatal nőt őrizetbe vették, beismerő vallomást tett.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek szerdán egy 25 éves nőt Hollandiában, mert a rendőrség szerint legalább három újszülöttjét ölte meg az elmúlt nyolc évben - közölte pénteken a Hollandia északi részén lévő Frízföld ügyészsége. Annete Bronsvoort ügyész közölte, hogy a nő Nij Beets-ben élt a szüleivel egy családi házban. Mint mondta, a rendőrök csütörtökön tartottak házkutatást, és a padláson fedezték fel a csecsemők maradványait, amelyeket három bőröndben rejtettek el.

Az első halottkémi vizsgálat szerint újszülöttek maradványait találták meg, és megölték őket. Az ügyész szerint a kutatás folytatódik, mert nem zárható ki, hogy további maradványokat találnak a házban, vagy a ház körül. A hatóságok pénteken egy negyedik koffert is találtak a ház padlásán, ennek tartalma rendőrségi közlés szerint "nem világos", és még vizsgálatokat folytatnak - írja a De Telegraaf holland újság honlapja.

A fogorvosi asszisztensként dolgozó nő környezetéből érkezett bejelentés: bár többször várandós volt, nem láttak gyereket. A szerdai kihallgatása során azt mondta a rendőröknek, hogy a szülés után örökbe adta gyerekeit, de állítását nem tudta alátámasztani, végül csütörtökön beismerő vallomást tett a gyilkosságokról.

A nő szüleit, akikkel egy fedél alatt élt, egyelőre nem kezelik gyanúsítottként. A nő munkaadója úgy nyilatkozott, hogy asszisztense "keményen dolgozó, vidám teremtés".