Tévévitára hívta Obamát az iráni elnök

Vágólapra másolva!
Televíziós vitára hívta Barack Obama amerikai elnököt Máhmúd Ahmadinezsad iráni államfő. Ahmadinezsad azért akar vitatkozni Obamával, hogy a sajtó nyilvánossága előtt mutassa meg, neki jobb megoldásai vannak a világ problémáira.
Vágólapra másolva!

Tévévitára hívta Barack Obama amerikai elnököt hétfőn Máhmúd Ahmadinezsad iráni államfő, hogy kiderüljön, kinek vannak jobb megoldásai a világ problémáira. Az iráni politikus ez év szeptemberében New Yorkban részt vesz az ENSZ-közgyűlés ülésszakán, és ekkor szeretne leülni szemtől szembe Obama elnökkel, hogy szabadon beszéljenek a világ gondjairól a sajtó nyilvánossága előtt.

"Az amerikai kormány nemrég bejelentette, kész a párbeszédre. Mi is készek vagyunk rá, de annak logikus formájára" - mondta az iráni elnök. Egy esetleges vitát feszültté tehet, hogy az USA-nak komoly nézeteltérése van Teheránnal annak nukleáris programja miatt. Az iráni atomprogramot, amely Teherán szerint kizárólag békés célokat szolgál, sok bírálat éri külföldön, elsősorban az Egyesült Államok részéről, mert az USA szerint nukleáris fegyver előállítására irányul.