Férjhez ment Bill Clinton lánya

Vágólapra másolva!
Chelsea Clinton és választottja, Marc Mezvinsky befektetési bankár szombaton Rhinebeck városkában házasodott össze. Barack Obamát nem hívták meg a többmillió dolláros, szigorú biztonsági intézkedések mellett megtartott esküvőre.
Vágólapra másolva!

Szombaton férjhez ment Bill Clinton volt amerikai elnök és Hillary Clinton külügyminiszter egyetlen lánya. Chalsea Clinton választottjával, Marc Mezvinsky befektetési bankár szombaton Rhinebeck városkában házasodott össze. Bill Clinton és Hillary Clinton közleményben jelentette be, hogy "nagy büszkeséggel és túláradó érzelmekkel" vettek részt lányuk esküvőjén a Hudson-parti város több mint százéves múltra visszatekintő elegáns kastélyában, az Astor Courts épületében.

A sajtót és a kiváncsiskodókat távol tartották a médiában az "Egyesült Államok királyi esküvőjének" kikiáltott eseménytől, amelyen a mennyasszony szülein kívül is egy sor ismert közéleti szereplő és híresség is jelen volt: Madeleine Albright volt külügyminiszter, Ted Danson és Mary Steenburgen színészek, Vera Wang divattervező, Steve Bing milliárdos. Nem kapott viszont meghívót Barack Obama amerikai elnök, aki erről a héten egy tévéműsorban azt mondta: Clintonék azért nem hívták meg, mert azt akarták, hogy ez az esemény tényleg a lányukról és jövendőbelijéről szóljon.

A 30 éves Chelsea Clinton és a 32 éves Mezvinsky tizenéves koruk óta ismerik egymást. Mezvinsky szülei, Marjorie Margolies-Mezvinsky és Edward Mezvinsky korábban a szövetségi törvényhozás alsóházának demokrata párti képviselői voltak. Chelsea Clinton egy ideig egy New York-i befektetési banknál dolgozott, a közelmúltban pedig egészségügyi politikát tanult a Columbia Egyetemen. Amióta apja távozott a Fehér Házból, keveset mutatkozik a nyilvánosság előtt, bár kampányolt anyja mellett, amikor az 2008-ban - sikertelenül - megpróbálta megszerezni a Demokrata Párt elnökjelöltségét.

Az esküvő miatt Rhinebeck felett 12 órára repülési tilalmat rendeltek el, a biztonsági intézkedések pedig csaknem olyan szigorúak voltak, mint az állami látogatásoknál. Az esküvő költségeit 3-5 millió dollárra becsülik.