Elrabolt újságírókat szabadított ki a rendőrség Mexikóban

Vágólapra másolva!
A mexikói rendőrség szombaton kiszabadított két operatőrt, akiket öt nappal korábban rabolták el kábítószer-csempészek. Az emberrablók azt követelték, hogy a tévécsatornájuk mutassa be azokat a felvételeket, amelyek a hatóságok és egy drogkartell összefonódását bizonyítják.
Vágólapra másolva!

Kiszabadított a mexikói rendőrség a hét végén két operatőrt, akiket öt nappal korábban raboltak el kábítószer-csempészek - közölte a közbiztonsági minisztérium. A tárca tájékoztatása a két országos tévécsatornánál dolgozó operatőrök szombat hajnalban nyerték vissza szabadságukat. A két újságírót hétfőn rabolták el egy riporterrel együtt, miután távoztak egy börtönből, ahol a fegyintézet igazgatójának leváltása elleni tiltakozásról forgattak. A riporter csütörtökön kiszabadult.

Az emberrablók követelték, hogy az újságírókat foglalkoztató tévécsatornák sugározzák azokat a - két rendőrtiszt és két civil kihallgatásán készült - videofelvételeket, amelyek tanúsága szerint a börtönhatóságok előnyben részesítették a Zetas drogkartell tagjait. Az egyik tévécsatorna ezt kedden megtette.

Mexikóban a helyi sajtóorgánumok munkatársai régóta ki vannak téve a drogcsempészek kényének-kedvének, de az egész országot megrázta, hogy ezúttal országos tévécsatornák munkatársait rabolták el.