Visszahívták az eltűnt magyar kajakozót kereső búvárokat

Vágólapra másolva!
Még pénteken virradóra tűnt el kajakozó társai közül egy középkorú, szívbeteg magyar férfi, akit három napja hiába keresnek. Vasárnap búvárok segítségével folytatták a kutatást a horvát hatóságok a Dráván, de délután visszahívták őket, már csak vízi járőrök figyelik a folyót. 
Vágólapra másolva!

A horvát hatóságok felfüggesztették vasárnap délután a keresését annak a magyar férfinak, aki még péntekre virradóra tűnt el kajakozó társai közül a Dráván, a horvátországi Répás közelében. Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul vasárnap délután azt mondta: a szombaton este felfüggesztett kutatást vasárnap reggeltől folytatták tovább, ezúttal is búvárok bevetésével. A férfit harmadik napja keresték a folyóban és annak part menti szakaszain, de vasárnap délután felfüggesztették az intenzív kutatást.

A konzul hozzátette: a keresést irányító kaproncai rendőrkapitányság közölte, hogy 48 óra elteltével már nem nagyon van esély arra, hogy élve megtalálják a magyar férfit. A keresésére kirendelt búvárokat ezért visszahívták, de a vízi járőrök továbbra is figyelik a folyót.

Szombaton reggel közölték a horvát hatóságok, hogy tizenhárom magyar kajakozó, akik Barcstól indultak el csütörtökön a Dráván, Répás közelében, egy szigeten akartak éjszakázni. Társuk, egy középkorú - mint később kiderült szívbeteg - Baranya megyei férfi ekkor hagyta el a táborhelyet, ahová nem tért vissza. A Vecernji List napilap internetes oldala vasárnap azt közölte: az eltűnt 56 éves volt. Azért indult el társaitól, hogy tüzelőnek való fát gyűjtsön.

A rendőrök helyi horgászok, valamint a kajakozó társainak, feleségének és lányának közreműködésével pénteken reggel kezdték el a kutatást, amelyet szombaton folytattak tovább búvárokkal kiegészülve. A határőrizeti szervek két motorcsónakkal a magyarországi Barcshoz közeli Kriznicáig fésülték át a rendkívül erős sodrású folyó meglehetősen nehezen megközelíthető szakaszait és partjait, de a keresés nem vezetett eredményre.

A kajakot már korábban megtalálták, az azon a szigeten volt, ahonnan a férfi eltávozott, de miután teljesen átkutatták ezt a földterületet, ott sem bukkantak rá az eltűntre.

Juhász Zoltán még szombaton azt is elmondta: a horvát hatóságok közölték vele, hogy az a 22 éves horvát férfi, akinek a holttestét szombaton magyar oldalon, Heresznyénél találták meg a Drávában, hasonló időpontban tűnt el. Véletlen egybeesés lehet, hogy nemcsak szinte azonos időpontban, de ugyanarról a folyószakaszról jelentették be a fiatalember eltűnését is.