Már 21 halálos áldozata van a Love Parade fesztiválnak

Vágólapra másolva!
Egy 25 éves nő éjszaka belehalt a Love Parade-on szerzett sérüléseibe, így már 21 halálos áldozata van a technofesztiválon szombaton kitört tömegpániknak. A boncolások szerint az áldozatok halálát mellkasi sérülések okozták.
Vágólapra másolva!

Huszonegyre emelkedett a duisburgi tragédia halálos áldozatainak száma, miután szerdára virradóra a kórházban belehalt sérüléseibe egy 25 éves, az Essen melletti Heiligenhausból származó nő - közölte Rolf Haverkamp duisburgi államügyész a dpa hírügynökséggel. A fesztiválon szombaton kitört tömegpániknak a halálos áldozatok mellett többszáz sérültje is van (erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat).

Kedden este a duisburgi ügyészség közölte a korábban elhunyt áldozatok boncolásának eredményét. Eszerint mindannyian a tolongásban szerzett mellkasi sérülésekbe haltak bele, mindegyikük megfulladt. Az áldozatok temetését is engedélyezték.

A nyomozás eredményeiről szerdán további részleteket közölt az Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány belügyminisztere, Ralf Jäger, aki a Süddeutsche Zeitung című müncheni lap hasábjain annak a véleményének adott hangot, hogy a nyomozás a Love Parade szervezőjével, Rainer Schallerrel szemben mutathat fel terhelő bizonyítékokat. A német napilap szerint Schaller cége figyelmen kívül hagyta a hatóságok aggodalmait.

Adolf Sauerland duisburgi polgármesteren is egyre nagyobb a nyomás. A kereszténydemokrata politikus médiaértesülések szerint nem vesz részt az áldozatok emlékére rendezendő gyászünnepélyen, mert jelenlétével "nem akarja provokálni a hozzátartozókat, és érzelmeiket sem akarja megsérteni" - írta a Rheinische Post szerdán. Lehet azonban, hogy a döntés mögött valójában biztonsági megfontolások állnak, Sauerlandot ugyanis halálosan megfenyegették - vetette fel rendőri forrásokra hivatkozva a napilap.