Tizenhét embert öltek meg egy mexikói buliban

Vágólapra másolva!
Az észak-mexikói Torreonban tizenhét embert öltek meg ismeretlen fegyveresek vasárnap hajnalban. Az elkövetők bérgyilkosok lehettek, a tömeggyilkosságnak valószínűleg a mexikói kábítószer-szállítmányok útvonaláért küzdő kartellek közötti háború az oka.
Vágólapra másolva!

Tizenhét embert mészároltak le egy buliban egyelőre ismeretlen fegyveresek vasárnapra virradó éjjel az észak-mexikói Torreonban. A BBC meg nem erősített forrásokra azt írja, hogy drogkartellenk által felbérelt bérgyilkosok voltak az elkövetők.

A gyilkosok öt terepjáróval érkeztek a parti helyszínéül szolgáló körbekerített házhoz, betörték a kaput, tüzet nyitottak a vendégekre, majd gyorsan távoztak. A halottakon kívül tizennyolcan sebesültek meg, a kertben 100 töltényhüvelyt szedtek össze.

Egyelőre nem tudni, ki követte el a bűntettet, amelynek helyszíne az Egyesült Államokba szánt kábítószer-szállítmányok egyik fontos tranzitállomása. Ellenőrzéséért a Mexikó legkeresettebb emberének tartott Joaquin Guzmán vezette Sinaloa kartell és az északkelet-mexikói Zeta banda vív harcot.