Rendőröket és mentősöket ölt meg egy autóbomba Mexikóban

Vágólapra másolva!
Valószínűleg egy drogkartell bosszúja lehetett az a merénylet, amelyben négy ember halt meg Mexikóban. Az autóba rejtett, nagy erejű pokolgépet távírányítással hozták működésbe, miután egy egyenruhába öltöztetett holttesttel odacsalták a rendőröket és a mentősöket.
Vágólapra másolva!

Egy autóba rejtett bomba ölt meg négy embert a Mexikó északi részén található Ciudad Juarezben - közölték pénteken mexikói tisztségviselők. Ez volt az első alkalom, hogy autóba rejtett bombát robbantottak az amerikai határnál lévő településen. A hatóságok szerint az egyik helyi drogkartell telepítette a robbanószerkezetet, miután letartóztatták egyik vezetőjüket. A helyi idő szerint csütörtök este történt robbanásban két rendőr, egy mentős és egy orvos halt meg.

A város polgármesterének elmondása szerint bandatagok csapdát állítottak: egy rendőregyenruhába öltöztetett halott férfival csalták a bomba közelébe a hatóságok embereit. A robbanásban 11-en sebesültek meg. A mexiói hadsereg egyik tábornoka szerint az autóba tíz kilogramm C4-es plasztik robbanóanyagot rejtettek. A bombát feltehetően távirányítással, egy mobiltelefon segítségével hozák működésbe. Ez a mostani volt az első bombamerénylet Mexikóban, amellyel a szövetségi rendőrséget célozták.

A mexikói hatóságok szerint a Juarez nevű drogkartell vállalta a felelőséget a robbantásért. A merénylet azután történt, hogy letartóztatták a szervezet fegyveres szárnyának vezetőjét, aki a gyanú szerint legalább 25 gyilkosságban vett részt. A pénteken nyilvánosságra hozott legfrisebb hivatalos adatok szerint már több mint hétezer ember halt meg droggal kapcsolatos erőszakos cselekményekben Mexikóban. Tavaly egész évben ez a szám kilencezer volt.