Tapizás gyanújával nyomoznak Al Gore ellen

Vágólapra másolva!
Egy 2006-os tapizás ügyében indult újra rendőrségi vizsgálat Al Gore korábbi amerikai alelnök ellen Portlandben. Gore-t egy masszőz vádolja azzal, hogy zaklatta masszírozás közben.
Vágólapra másolva!

Újraindítják azt a nyomozást, amely Al Gore Nobel-díjas korábbi amerikai alelnök ellen indult szexuális zaklatás miatt Portlandben. Gore-t tapizás miatt jelentette fel még 2006-ban egy masszőz. A rendőrség nem közölte, miért nyitották meg ismét az aktát, de korábban azt mondták, hogy akkor indítják újra a nyomozást, ha új bizonyítékok merülnek fel.

A National Enquirer bulvárlap, amely az utóbbi napokban több cikket is megjelentett a zaklatási ügyről, azt állítja, hogy az érintett masszőz többek között videofelvétellel és DNS-mintával is rendelkezik, amelyet fel lehet használni bizonyítékként.

Gore irodája közölte, a vizsgálat a volt alelnök ártatlanságát fogja alátámasztani, de ezen felül nem kommentálták az ügyet, mondván csupán egy bulvárlapok által generált hamis és félrevezető történetről van szó.

A portlandi rendőrség szerint a masszőz ügyvédje 2006-ban kereste meg a hatóságokat a zaklatás miatt, de hiába hívták be 3 alkalommal is meghallgatásra, egyszer sem ment el. A masszőz tavaly januárban vette fel ismét a kapcsolatot a rendőrséggel, és azt állította, hogy a 2006 októberében, a Hotel Luciában megszálló Gore masszírozást kért szobájába, majd tapizni kezdte a masszőzt, és megpróbálta rávenni, hogy közösüljenek, de a nő otthagyta.

Al Gore, aki Bill Clinton alelnöke volt hajszállal vesztette el a 2000-es amerikai elnökválasztást George Bushsal szemben, majd a klímaváltozás elleni fellépés egyik jelentős szószólójává lett. Június elején bejelentette, 40 év után elválik feleségétől.