Rajta maradt mikrofon leplezte le a dühöngő Gordon Brownt

Vágólapra másolva!
Súlyos csapást szenvedett a kormányzó Munkáspárt a brit választási kampányban, miután Gordon Brown miniszterelnök sértő megjegyzéseket tett egy idős asszonyra. Brown a nyilvánosság előtt még kedélyesen beszélgetett a nővel, később azonban az autójában dühöngeni kezdett, amit egy tévéstáb is rögzített a rajta felejtett mikrofon miatt.
Vágólapra másolva!

Az átlagemberekkel való találkozást állította kampányának középpontjába a brit Munkáspárt, ez a taktika azonban visszafelé sült el szerdán, Gordon Brown kormányfő egyik nyilvános szereplésén. Brown egy 65 éves nővel beszélgetett, aki ugyan munkáspárti szavazóként mutatkozott be, de bírálta a bevándorlás, a gazdaság és a közbiztonság helyzetét.

A tévéfelvételeken az látszik, hogy a kormányfő szívélyesen beszélget a nővel, és kérdezgeti őt a családjáról, majd elbúcsúzik tőle és mosolyogva, integetve beül az autójába. Ezzel azonban nem ért véget a szereplése, rajta maradt ugyanis egy tévéstáb mikrofonja, így hallható, amint az autóban ülve bosszankodni kezdett.

"Ez egy katasztrófa volt. Nem lett volna szabad odaengedni azt a nőt. Kinek az ötlete volt? Egyszerűen nevetséges" - mondta Brown, majd amikor egyik munkatársa megkérdezte tőle, hogy miket mondott az asszony, akkor azt válaszolta: "Uh, mindenfélét. Egy amolyan bigott nő, aki azt mondta, hogy munkáspárti volt. Nevetséges volt. Nem tudom, Sue (vélhetően a kormányfő egyik munkatársa - a szerk.) miért hozta oda hozzám."

A video végén hallható a bosszankodás

Amikor a kormányfő által kritizált nő megtudta, hogy miket mondott róla Brown, közölte, hogy felháborítónak tartja, és bocsánatkérésre szólította fel a politikust. A BBC szerint a kormányfő meg is tette ezt, és telefonon bocsánatot kért az asszonytól.

A Munkáspárt számára rendkívül kínos az epizód mindössze egy héttel a május 6-i parlamenti választások előtt. A 13 éve kormányzó párt amúgy sem áll jól a felmérések szerint (vannak olyan kutatások, amelyek szerint a konzervatívok és a liberálisok is megelőzik), és egyik legnagyobb probléma számukra épp a miniszterelnök népszerűtlensége. Ezen szerettek volna változtatni az átlagemberekkel való találkozásra épülő kampánnyal.