Begyógyszerezte magát öngyilkossága előtt Alexander McQueen brit divattervező

Vágólapra másolva!
Drogot és gyógyszert szedett, mielőtt felakasztotta volna magát Alexander McQueen brit divattervező - állapította meg a hivatalos halottkémi vizsgálat. McQueen holttestét február elején találták meg londoni lakásában, a vizsgálat szerint édesanyja halála miatt tört össze az eleve depresszióra hajlamos férfi.
Vágólapra másolva!

Kokaint, fájdalomcsillapítókat és altatókat vett be, mielőtt felakasztotta volna magát Alexander McQueen brit divattervező - állapította meg az öngyilkosság ügyében indult halottkémi vizsgálat. A brit divatipar fenegyerekeként is emlegetett McQueen holttestét február 11-én találták meg londoni lakásában.

A vizsgálat szerint a divattervező nagy lelki nyomás alatt élt munkája miatt, és "elborította a gyász" édesanyja közelmúltban történt halála után. "Lelki egyensúlya megbomlott" - állapította meg Dr. Paul Knapman halottkém. Pszichiátere szerint McQueen már korábban is depressziótól szenvedett, és kiderült, halála előtt öngyilkossági témában keresgélt az interneten. A halottkémi vizsgálat szerint McQueen halálát fulladás okozta - írja a BBC.

A szabóinasként indult Alexander McQueen világhíres brit divattervező lett. Ő találta ki a csípőfarmert, de formabontó bemutatóiról is híres volt. Legutóbbi, tenger alatti világot idéző kollekcióját a legmaradandóbb alkotásai közé sorolják (pályájáról bővebben korábbi cikkünkben olvashat).