Bomba robbant egy északír rendőrőrsnél

Vágólapra másolva!
Autóbomba sebesített meg három embert egy észak-írországi rendőrőrs előtt csütörtök éjjel. A detonáció előtt egy ismeretlen telefonáló értesítette a hatóságokat a várható robbanásról.
Vágólapra másolva!

Hárman megsérültek, amikor autóba rejtett bomba robbant Észak-Írországban - írta pénteken a BBC. Az autóbomba csütörtök éjjel, helyi idő szerint 23 óra 25 perckor robbant fel az észak-írországi Armagh megyében található Newtownhamilton városban, a fővárostól, Belfasttól délnyugatra. A detonáció egy rendőrőrs előtt történt. A rendőrök szerint az incidens előtt mintegy egy órával egy ismeretlen telefonáló értesítette az egyik belfasti kórházat, hogy robbanószerkezetet rejtettek egy elhagyott kocsiba, amelyet hamarosan a levegőbe repítenek. A detonáció három sérültje közül egyikük sebesülése sem életveszélyes.

A detonáció után, fél tizenkettőkor egy másik robbanás is történt Észak-Írországban. Tyrone megyében, Coalisland településen egy ház mögött csőbomba repült a levegőbe. A robbanás idején a házban egy nő és egy férfi tartózkodott, akiknek a bombarobbanástól nem lett bajuk, de az épület ablakai betörtek. A múlt héten ugyancsak Newtownhamiltonban a hadsereg hatástalanított egy másik autóba rejtett robbanószerkezetet a város rendőrkapitánysága előtt.