Robbanás történt egy amerikai olajfúrón

Vágólapra másolva!
Tizenkét ember eltűnt, heten pedig életveszélyesen megsérültek abban a robbanásban, ami kedden késő este történt egy olajfúrón a Mexikói-öbölben. A 126 munkás többségét sikerült épségben kimenteni.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt egy amerikai olajkitermelő platformon - helyi idő szerint - kedden késő este a Mexikói-öbölben, 12 ember eltűnt, legalább heten életveszélyesen megsérültek. Az amerikai parti őrség tájékoztatása szerint a Deepwater Horizon nevű platformon dolgozó 126 ember többségét sikerült épségben kimenekíteni. Az amerikai hatóságok bejelentése szerint a többségük időben el tudott menekülni a platformról.

A Louisiana állam partvidékén található tengeri olajfúró munkaállomás tíz fokban megdőlt és jelenleg is ég. A térségben helikopterekkel, repülőgépekkel és hajókkal keresik az eltűnt embereket. A fúrótorony 84 kilométerre található az amerikai Louisiana szövetségi állam partjaitól.

A robbanás okát egyelőre nem tudják a hatóságok. A 121 méter hosszú, 78 méter széles mobil fúrótorony tulajdonosa a Transocean nevű cég, amely a BP-vel volt szerződéses kapcsolatban. A torony, amit a dél-koreai Hyundai fémipari cége épített 2001-ben, több mint kilencezer méteres mélységbe tud fúrni, és még viharos időben is gond nélkül üzemel - állítja a tulajdonos cég, amelynek székhelye a texasi Houstonban van.