Megverték a török energiaügyi minisztert

Vágólapra másolva!
Taner Yildiz török energiaügyi minisztert egy török katona temetésén ököllel arcba vágta egy férfi. A támadó a kormány kurd politikája ellen tiltakozott, a minisztert kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

A török kormány kurd politikája elleni tiltakozásul Taner Yildiz energiaügyi minisztert hétfőn annyira megütötték, hogy kórházi kezelésre szorult. Egy kurdisztáni incidensben meggyilkolt török katona temetésén egy férfi ököllel vágott a miniszter arcába. Az ütés miatt eltört Yildiz szemüvege, és vérző orral szállították kórházba. A támadót és három gyanúsított társát őrizetbe vették.

A tettes a Recep Tayyip Erdogan kormányfő által meghirdetett, a kurdok irányában elhatározott új "demokratikus nyitás" politikájával szembeni elégedetlenségét fejezte ki. "Nesze neked, nyitás!" - kiáltotta a támadó, amikor megütötte a minisztert.

Múlt héten az észak-törökországi Samsunban egy nacionalista merénylő Ahmet Türk kurd politikus arcába sújtott, ezt követően zavargások törtek ki a kurdok lakta régiókban. Feltehetően kurd szélsőségesek bosszúból megöltek két rendőrt Samsunban.