Csak egyszer próbált meg leszállni Kaczynski gépe az oroszok szerint

Vágólapra másolva!
A korábbi feltételezésekkel ellentétben nem három vagy négy leszállási kísérletet tett a lengyel elnökkel lezuhant gép, hanem mindössze egyet - állítja az orosz repülésügyi főhatóság elnöke.
Vágólapra másolva!

A lengyel elnököt, hitvesét és más magas rangú utasokat szállító Tu-154-es repülőgép egyetlen kísérletet tett a leszállásra, mielőtt lezuhant, nem pedig többet, amint azt korábban feltételezték - közölte csütörtökön az orosz Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK).

Mint hírügynökségek jelentették, Tatyjana Anogyina, az orosz repülésügyi főhatóság elnöke csütörtökön közölte, hogy "azok az információk, melyek szerint a lengyel repülőgép három vagy négy leszállási kísérletet tett, nem felelnek meg a valóságnak".

"Azt mondhatom, hogy csak egyetlen leszállási kísérlet volt" - szögezte le az orosz és más szovjet utódköztársaságok polgári légi közlekedésének szabályozásáért felelős intézmény vezetője. A média korábban tanúkra hivatkozva azt írta, hogy a Tu-154-es elnöki repülőgép többször is megkísérelte a leszállást, mielőtt lezuhant volna.

Csütörtökön a szerencsétlenség újabb 34 áldozatát Moszkvából Varsóba szállító repülőgépen megérkezett Lengyelországba a Tu-154-es harmadik fekete doboza, amelyet a katasztrófa helyszínén találtak - közölte a lengyel katonai főügyészség.

A készülék automatikusan rögzítette a gép repülési adatait. Az orosz hatóságok a lengyel fél kérésére hozzájárultak, hogy ezt a műszert Varsóban vizsgálják, tekintve, hogy lengyel gyártmány, s csak Lengyelországban tudják megfejteni a tartalmát. A vizsgálatokban, melyeket a Lengyel Légierő Műszaki Intézetében folytatnak le, részt vesz a repülőgép-szerencsétlenséget vizsgáló orosz bizottság egyik tagja is.