Trágár feliratot festettek a pápa szülőházára

Vágólapra másolva!
Hamar átfestették azt a trágár feliratot, amelyet ismeretlenek fújtak a pápa bajorországi szülőházának falára. A rendőrség azt nem közölte, milyen szavak voltak, csak azt, hogy nem személyesen a pápának szóltak.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek trágár graffiti festettek Joseph Ratzinger (XVI. Benedek pápa) szülőházának falára a bajorországi Maktl am Innben. A helyi rendőrség szerint - amely nyomozást indított az ügyben - körülbelül 30 centiméteres kék betűkből állt a felirat, amelyet azonban nagyon gyorsan át is festettek.

Azt nem voltak hajlandók elárulni, hogy milyen szavak álltak az épület bejárati ajtaja fölött. Egy rendőrségi szóvivő közölte, a felirat a pedofil papokkal kapcsolatos botrányra utalt, de nem személyesen a pápának szólt. A katolikus papok írországi, amerikai és németországi pedofil- és zaklatási ügyei miatt számos támadás érte a Vatikánt és személyesen XVI. Benedek pápát (erről bővebben itt olvashat).

A pedofilbotrányokat egy keddi nyilatkozatban a homoszexuálisokra kente Tarcisio Bertone bíboros, a pápa jobbkeze. A Chilében tartózkodó bíboros szerint a papi nőtlenségnek nincs köze az ügyekhez, ellenben "van kapcsolat a homoszexualitás és a pedofília között. Ez az igazság. Ez a probléma" - idézte a brit Times. Kijelentése miatt számos melegjogi szervezet tiltakozott.