Lecsúszott a kifutópályáról egy repülőgép Indonéziában

Vágólapra másolva!
Mintegy húsz ember sérült meg, amikor Indonéziában leszállás közben lecsúszott a kifutópályáról egy utasszállító gép. A repülő egy közeli folyómederben állt meg és darabokra tört. A baleset ködös, esős időben történt.
Vágólapra másolva!

Leszállás közben lecsúszott a kifutópályáról egy több mint száz utast szállító repülőgép. Bár a gép darabokra tört, balesetben senki sem halt meg - közölte a polgári légiközlekedési hatóság vezetője. A sérülteket kezelő kórház egyik nővére elmondta, hogy nagyjából húsz embert vittek be a kórházba a balesetet szenvedett gépről, fejsérülésekkel, és törött végtagokkal.

A Merpati indonéz légitársaság belföldi járata Nyugat-Pápua tartományban szállt le, amikor lecsúszott a leszállópályáról és egy közeli folyóba csapódott. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó férfi elmondta, hogy a 130 utas, és a hatfős legénység is biztonságban van, bár néhányan közülük megsérültek, és kórházba kellett őket szállítani.

A repülőtérnél a baleset idején sűrű eső, és köd volt, és feltehetően ez is közrejátszott a balesetben - közölte a légihatóság. Szemtanúk elmondása szerint a gép bal szárnya teljesen leszakadt, amikor a leszállópálya végén található fáknak csapódott. A Boening 737-es végül a repülőtértől nagyjából kétszáz méterre található kisebb folyóban állt meg. A beszámolók szerint a pilótafülke is majdnem leszakadt.