Kilencen meghaltak a bangkoki tüntetésen

Vágólapra másolva!
Kilenc ember meghalt, és mintegy háromszáz megsebesült Bangkokban, Thaiföld fővárosában, ahol a város több területét fegyverrel igyekeztek irányításuk alá vonni a katonák, akik összecsaptak a kormányellenes tüntetőkkel. A hatóságok éles lőszert is használtak figyelmeztetésként.
Vágólapra másolva!

Súlyossá váltak az összecsapások szombaton Bangkok belvárosában a rendfenntartó erők és a vörös inget viselő ellenzéki tüntetők között. Kórházi források szerint eddig mintegy 300 ember sérült meg, és kilencen életüket vesztették - írja a BBC. A rendfenntartók éles lőszert, gumilövedéket, vízágyút és könnygázt használtak, a tüntetők Molotov-koktélokkal küzdöttek. Az összecsapások több helyszínen zajlottak.

A hadsereg szóvivője szerint éles lőszert is kilőttek a katonák, de csupán figyelmeztetésként. Hozzátette, két katona megsebesült éles lőszertől. A sebesülteket ellátó kórházak viszont összesen öt emberről tettek említést, akiket éles lőszer talált el. Köztük egy fotóriporter is van.

Az ország északi részén lévő Chiang Mai városban eközben több száz ellenzéki tört be a kormányzói hivatal területére, tiltakozva az ellen, hogy társaik tüntetését a rendfenntartók feloszlatják a fővárosban. Udon Thani városában is zavargások törtek ki.