Szexuális visszaéléseket ismert be egy lemondott norvég püspök

Vágólapra másolva!
Elismerte egy kisfiú húsz évvel ezelőtti megrontását egy német származású norvég püspök, aki azt is bevallotta, hogy valójában nem összeférhetetlenség, hanem emiatt mondott le tavaly rangjáról. A Vatikán már egy éve tud az ügyről.
Vágólapra másolva!

Beismerte, hogy szexuális visszaéléseket követett el egy kiskorúval szemben egy német származású norvég püspök, aki tavaly lemondott e rangjáról, és azóta nem végez semmilyen lelkipásztori tevékenységet - közölte szerdán a norvég katolikus egyház. A skandináv ország egyházát sokkolta Georg Müller korábbi trondheimi püspök beismerése, miszerint húsz évvel ezelőtt megrontott egy kiskorút, valamint az, hogy emiatt mondott le tavaly püspöki rangjáról - áll a közleményben.

A most 58 éves Georg Müller tavaly azzal a hivatalos indoklással mondott le, hogy összeférhetetlenség merült fel lelkipásztori teendői között. A botrányt kirobbantó Adresseavisen című norvég napilap úgy tudja: Müller akkor követte el tetteit, amikor még papként szolgált Trondheimben. Egy áldozata volt, egy kisfiú, aki egy templomi kórusban énekelt. A ma 30 év körüli áldozat azóta kártérítést kapott az egyháztól.

A Vatikán 2009 januárja óta tudott az esetről, de a norvég egyházi közlemény szerint az áldozat kérésére nem hozta nyilvánosságra annak részleteit.