Magyar fiatalokat vertek az RMDSZ szászmedgyesi fórumán

Vágólapra másolva!
Az RMDSZ szerint etnikai konfliktus történt az erdélyi Szászmedgyesen, ahol a párt hétfő esti összejövetelén ismeretlenek bántalmaztak magyar fiatalokat.
Vágólapra másolva!

Súlyosan bántalmaztak több szászmedgyesi magyar fiatalt hétfő este, akik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) rendezvényén vettek részt a Szeben megyében lévő településen. Kettőjüket mentővel kellett kórházba szállítani. Az RMDSZ feljelentést tett a rendőrségen.

Az ifjúsági összejövetelnek otthont adó RMDSZ-székházban este nyolc óra körül több ismeretlen jelent meg, akik a szervezők többszöri felszólítása ellenére sem voltak hajlandóak távozni. A románul beszélő támadók bántalmazták a magyar fiatalokat, üvegeket törtek és megrongáltak a bútorokat is.

Az RMDSZ kedd esti közleményében ismertette a történteket: a párt szerint etnikai konfliktus történt, úgy vélik, ez nyílt támadás a szászmedgyesi magyar közösség ellen. Az indcidens miatt a szervezet feljelentést tett a szászmedgyesi rendőrségen, amelyben kérik a támadók azonosítását.