Nyárig paktizálhat Michael Jackson megvádolt orvosa

Vágólapra másolva!
Nyárig elnapolták Conrad Murraynek, Michael Jackson orvosának perét, akit azzal vádolnak, hogy az énekes tavaly júniusi halálát okozta. Murray - aki ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád - korábban tagadta, hogy olyan dózisú altatószert adott volna be Jacksonnak, amellyel a halálát okozhatta.
Vágólapra másolva!

A gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt Conrad Murray, Mishael Jackson egykori orvosa ügyében eljáró Los Angeles-i bíró júniusban dönt majd arról, hogy van-e elég bizonyíték arra, hogy az orvos ügyét esküdtszék előtt folytassák. Addig a pert elnapolták a hétfői rövid tárgyalás végén.

Murray ellen február elején vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés címén, mert bevallása szerint erős klinikai altatószerrel, propofollal kezelte az álmatlanságban szenvedő sztárt. Szakértők szerint azonban a propofolt csak nagyon súlyos esetekben szabad otthon alkalmazni. Ráadásul megállapították, hogy Jackson esetében az infúzió útján alkalmazott propofolt nem megfelelő körülmények között és gondossággal kötötték be. A toxikológiai vizsgálat során egy nagy műtétnél szokásos mennyiségű propofolt találtak Jackson szervezetében.

Bár előre lehetett tudni, hogy a hétfői meghallgatás rövid lesz, és elsősorban ügyrendi kérdésekről szól, a Jackson család mégis nagy létszámban képviseltette magát. Az elhunyt énekes szülei, Katherine és Joe mellett testvérei, Janet, Randy és Jarmaine is jelen voltak.

A kaliforniai ügyészség kérte Michael Pastort, hogy függessze fel Conrad Murray orvosi engedélyét. A védőügyvédek azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy ha a kardiológus nem praktizálhat, akkor nem tudja fizetni a perrel járó költségeit. A bíró ebben a kérdésben is júniusban dönt majd. Egy februári ítélet alapján egyébként Murray folytathatja a praktizálást, de semmilyen nyugtatót vagy altatót nem adhat be, és nem írhat fel betegeinek.

Michael Jackson tavaly június 25-én hunyt el 50 éves korában. A halottkém vizsgálata szerint halálát a Propofol okozta, de testében más gyógyszerek - nyugtatók, fájdalomcsillapítók és élénkítő szerek - nyomait és kimutatták.