XVI Benedek: A papok a gonosz feletti győzelem hírnökei

Vágólapra másolva!
XVI. Benedek pápa húsvét hétfőn elmondott imájában arról beszélt, hogy a papok legyenek a gonosz feletti győzelem hírnökei. A pápa szerint különösen fontos szerep hárul a papokra egy olyan időszakban, amikor az egyházat megrázkódtatások érik európai és amerikai papok szexuális visszaélései miatt.
Vágólapra másolva!

A papok legyenek a gonosz feletti győzelem hírnökei - mondta XVI. Benedek pápa húsvét hétfőn a Róma melletti Castelgandolfóban elmondott Regina Coeli (Mennynek királyné asszonya) imájában.

XVI. Benedek kiemelte a papok szerepének fontosságát egy olyan időszakban, amikor az egyházat hetek óta megrázkódtatások érik európai és amerikai papok szexuális visszaélései miatt.

"Mint mindenki, aki a keresztségben részesült, küldetésül kapjuk, hogy Krisztus angyalai, hírnökei legyünk", de "a papoknak, Krisztus szolgáinak ez különösen a feladatuk" - mondta XVI. Benedek. "Krisztus hírnökének lenni azt jelenti, hogy hirdetjük a feltámadásáról szóló hírt, így "a gonosz és a halál felett aratott győzelem hírnökei vagyunk".

A Regina Coeli ima elmondása után, amely húsvétkor az úrangyala imáját helyettesíti, a pápa hat nyelven (franciául, angolul, németül, spanyolul, lengyelül és olaszul) üdvözölte a castelgandolfói rezidencia udvarán összegyűlt híveket.