Ismét lehet esélye a győzelemre a brit Munkáspártnak

Vágólapra másolva!
Jelentősen növelte támogatottságát a legújabb közvélemény-kutatás szerint a brit Munkáspárt, így még akár a választási győzelemre is lehet esélye. Pedig néhány hónapja még úgy tűnt, semmi nem akadályozhatja meg a konzervatívok győzelmét.
Vágólapra másolva!

Négy százalékra csökkent a különbség Nagy-Britanniában a két legnagyobb párt, a kormányzó Munkáspárt és az ellenzéki Konzervatív Párt közt az ICM által a Guardian napilap megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint. Ez azt jelenti, hogy a Munkáspártnak még mindig lehet esélye arra, hogy a legtöbb mandátumot szerezze meg a következő parlamenti választásokon.

A választás konkrét időpontja még nincs kitűzve, de legkésőbb júniusban meg kell tartani. A felmérés szerint a Munkáspárt támogatottsága jelenleg 33 százalék, ami a legmagasabb 2008 decembere óta. A konzervatívokat 37 százalék támogatja, a Liberális Demokratákra 21 százalék szavazna. A brit választási rendszerben csak egyéni körzetek vannak, amelykben relatív többséggel is mandátumot lehet szerezni.