Tehervonatot siklatott ki a dagesztáni robbantás

Vágólapra másolva!
Újabb merénylet történt Dagesztánban: tehervonatot siklattak ki egy robbantással vasárnap. A merényletnek nem volt áldozata, de a vasúti közlekedést megbénította Moszkva-Baku vasútvonalon.
Vágólapra másolva!

Robbantás következtében kisiklott egy tehervonat nyolc vagonja, és egy kocsi ki is gyulladt vasárnap hajnalban Dagesztánban - közölték a helyi katasztrófavédelmi szervek. Senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős.

A pokolgép a tehervonat mozdonya alatt lépett működésbe, nem messze Pervomajszkoje településtől. A detonáció 3,5 méter átmérőjű és 80 centiméter mély üreget vájt a földbe, és 150-150 méter hosszan megrongálta a vasútvonal mindkét vágányát. Az Azerbajdzsán felé tartó szerelvény csöveket, kavicsot és gabonát szállított. A nyolc kisiklott vagonból öt fel is borult. A robbantás miatt bizonytalan időre fennakadás volt a személyszállításban a Moszkva-Baku vonal érintett szakaszán.

Az Oroszországhoz tartozó, Kaszpi-tenger menti Dagesztánban gyakoriak a terrorista merényletek. A héten a csecsenföldi határ mentén fekvő Kizljarban két pokolgépes merényletben 12 ember vesztette életét. A moszkvai metróban hétfőn elkövetett két öngyilkos merénylet egyikét egy fiatal dagesztáni nő követte el. Moszkvában több mint tizenegyezer rendőr teljesít szolgálatot a hétvégén, hogy felügyeljen az ortodox egyház húsvéti ünnepségein részt vevő hívők biztonságára.